PDF Katalog içinnn tıklayınız.
Lineflex Bayilik Başvurusu
TR / EN
Göletler


Ana Sayfa / Uygulama Alanları / Göletler & Kanallar & Havuzlar / Göletler

Yapay Göller

Sulama göletleri, sıvı atık depolama ve çökertme havuzları, su rezervuarları, dekoratif bahçe havuzları gibi alanlar için geniş panel Lineflex jeomembranlar kullanılır. Yaklaşık 1000m² tek parça halinde jeomembran üretilmektedir. Büyük boyutlu göletler için 1,5mm küçük boyutlu süs havuzları için 1mm ve 1,2mm kalınlıktaki jeomembran kullanımı önerilmektedir.

Uygulama Yöntemi

Projeye uygun olarak hazırlanan geniş membran panelleri kenarları 4 cm bini olacak şekilde yan yana serilir. Eğer zemin otomatik kaynak makinesinin düz hareket etmesine engel olursa kaynak yapılacak yerlerin altına geçici olarak ince sunta gibi sert ve düz malzeme serilmelidir.

Biniler sıcak hava ile termik kaynak yapılır. Termik kaynak esnasında uygulama talimatlarına uyulmalıdır. Zemin üzerinde membrana zarar verebilecek sivri taş, demir parçası vs. olmamalıdır.

Gölet zemini sadece toprak hafriyatından olabileceği gibi beton, betonarme veya kerpiçten oluşabilir. Zemin tesviyesi yapıldıktan sonra hazırlanan zemine min. 250 kg/m² geotekstil serilir. Sonra üzerine Lineflex jeomembran serilerek uygulama tamamlanır.